Tragisch ongeval


Leeuwarder valt door zoldergat in De Blokhuispoort

Leeuwarder valt door zoldergat in Blokhuispoort. Gepubliceerd op 06 01 2010

Leeuwarden - De politie onderzoekt een ongeval in de voormalige gevangenis Blokhuispoort. In de nacht van dinsdag op woensdag ging een 34-jarige inwoner van Leeuwarden samen met drie anderen de oude gevangenis binnen.

De Leeuwarder kon binnen komen omdat hij in het bezit was van een sleutel. Eenmaal in de gevangenis gingen de vier naar de derde verdieping. De 34-jarige Leeuwarder klom vervolgens via een trap naar de zolder. Door nog onbekende oorzaak viel de man door het zoldergat naar beneden. Door de val raakte de 34-jarige ernstig gewond. Het slachtoffer werd door het ambulancepersoneel gestabiliseerd en vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. 

Een Mobiel Medisch Team van het UMCG uit Groningen was inmiddels in het Leeuwarder ziekenhuis gearriveerd. Na onderzoek werd besloten om het slachtoffer over te brengen naar het UMCG in Groningen. De technische recherche stelt in de voormalige gevangenis Blokhuispoort een nader sporenonderzoek in. bron flitsnieuws 


Politie onderzoekt ongeval in "De Blokhuispoort"

Woensdag, 6 januari, 2010 | Politie Fryslân. Leeuwarden • De politie onderzoekt een ongeval in de voormalige gevangenis Blokhuispoort. In de nacht van dinsdag op woensdag ging een 34-jarige inwoner van Leeuwarden samen met drie anderen de oude gevangenis binnen. De Leeuwarder kon binnen komen omdat hij in het bezit was van een sleutel. Eenmaal in de gevangenis gingen de vier naar de derde verdieping. De 34-jarige Leeuwarder klom vervolgens via een trap naar de zolder. Door nog onbekende oorzaak viel de man door het zoldergat naar beneden.  Door de val raakte de 34-jarige ernstig gewond. Het slachtoffer werd door het ambulancepersoneel gestabiliseerd en vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. Een Mobiel Medisch Team van het UMCG uit Groningen was inmiddels in het Leeuwarder ziekenhuis gearriveerd. Na onderzoek werd besloten om het slachtoffer over te brengen naar het UMCG in Groningen. De technische recherche stelt in de voormalige gevangenis Blokhuispoort een nader sporenonderzoek in. Bron: Politie Fryslân 


Gevallen horecaman buiten levensgevaar

Ongeval Blokhuispoort

Gepubliceerd op 14 januari 2010, 12:12 LEEUWARDEN - Horecaman Frank Homan uit Leeuwarden, die vorige week zwaar gewond raakte na een val van de zolder in de voormalige gevangenis De Blokhuispoort, is buiten levensgevaar. Zijn situatie is enige tijd kritiek geweest.

 

Om het lichaam zo veel mogelijk rust te geven, wordt hij nu in coma gehouden. Homan heeft een schedelbasisfractuur en diverse gebroken ledematen.