Verbouwing "DeBlokhuisPoort" 2015

blokhuispoort

De verbouwing van "DeBlokhuisPoort" kost ongeveer 15 miljoen euro. De provincie levert met negen miljoen euro de grootste bijdrage voor de verbouwing. Het Rijk doneert vier miljoen euro en de gemeente Leeuwarden steekt twee miljoen euro in het project.  Stichting Boei, de eigenaar van "DeBlokhuisPoort" in Leeuwarden, is maandag 8 juni 2015 begonnen met de verbouw van dit oude huis van bewaring. Het uiterlijk van het pand wordt voor een groot deel teruggebracht in de oude staat. Dit betekent dat o.a. de glazen tegelwand op het tweede binnenplein zal worden verwijderd. Deze is er destijds neergezet, zodat gedetineerden door het gebouw konden lopen zonder buitenom te hoeven. Ook de loopbrug van het alkovengebouw naar de B-vleugel sneuvelt in de verbouwplannen. Deze werd maandag als eerste ontmanteld. Het is de bedoeling dat voor 2018 de verbouw van het gebouw rond is. Dan dient het als zenuwcentrum voor Leeuwarden-Fryslân 2018. Ook werd bekend dat Museum Blokhuispoort terugkomt in het gebouw.

Gepubliceerd op 3 oktober 2014 LEEUWARDEN - De Blokhuispoort in Leeuwarden wordt de komende jaren fors verbouwd. Mogelijk komen de bibliotheek, een jongerenherberg en een restaurant in het complex. Door Lianne van Veen op 19 juli 2015. In "DeBlokhuisPoort", de voormalige gevangenis van Leeuwarden, is momenteel een flinke verbouwing aan de gang. Het enorme gebouw wordt momenteel geschikt gemaakt voor nieuwe functies. Zo zal de Bibliotheek zich hier waarschijnlijk vestigen en zijn er ook plannen om in dit gebouw een hostel te vestigen.


GPTV verbouwing "DeBlokhuisPoort" begonnen


Sloop en verbouw in "DeBlokhuisPoort"

De foto's van het fotoalbum verbouwing "DeBlokhuisPoort" zijn gemaakt door Sylvia Beers. (Secretaris Stichting Blokhuispoort) 

April 2015

Juni - juli 2015

Augustus 2015

September 2015

Oktober 2015

November 2015

December 2015


Album, bouwbedrijf Lont

Lont staat voor vakmanschap en sociale innovatie. Vanuit die basis hebben wij zin om onze mouwen op te stropen mee te bouwen aan een leefbare samenleving. Aan het resultaat – van traditionele bouwwerken tot verrassende concepten – gaat bij ons altijd iets vooraf: met elkaar afstemmen wat we gaan neerzetten en vooral hóe we dat doen.